13.7.12

Zenne


Yaz'ın sıkıcılığı ve bunalımı ile tekrardan kendimi kitaplara ve filmlere bıraktım.Hazır bırakmışken de merak ettiğim filmleri tek tek izleyeyim dedim.Bunlardan biriydi ZENNE..

İzlerken kendimi büyük bir beklentiye soktum ama sonradan da şu sıkıcı sanat filmlerinden olmasında diye düşünmedim değil.Kaygılarım yersiz çıktı.Sanat filminin mesajlarını bilmem hangileri sanat filmi desen belki onu da bilmem ama bu filmin mesajı apaçık ortadaydı.

Filmin her anı güzeldi.Filmi kısaca hem komik hem dramatik diye sınırlamak istemiyorum.Filmde görene o kadar iyi insanlığı gösteriyorlar ki..Görmek isteyenine tabi.

Anne karakteri üzerinde öyle güzel bir vurgu vardı ki ne kadar da gerçekti?!

Sonu farklı olsun isterdim Ahmet'in gerçekte de istediği gibi hayatını sürdürmesini isterdim.Filmdeki gibi kendi hayatında da yüzü gülmedi.

Daha iki gün önce twitter'da #eşcincellikyasaklansın 'ı TT ye sokan beyinler oldukça Ahmet ve Ahmet gibilere uzun süre daha rahat bir nefes yok gibi duruyor.NE acı ki bu homofobik takılan beyinlerin ilk sığındığı şey DİN oluyor.Oysa din bize insanları yargılama,insanları aşağılama,insanların canını alma hakkı mı veriyor? İslamda nerede yazıyor bir insanın canını almak!
Sen kimsin ki Allah'ın verdiği canı alacaksın.

Yine de arada anlamaya çalışıyorum.Hop diye benimsenecek bir durum değil diyorum ama zaten benimsemelerine ne gerek var? Onlara ne? Onlar yada o tarz düşünenler kim ki  birileri hayatlarını onlara göre yaşasın..

Bırakın insanları,rahat bırakın,kararlarını kendileri versinler özgürce yaşasınlar bize ne? kime ne?

Anneminde dediği gibi 'bok yedisi size mi düştü?'

2 yorum:

  1. ödüllü bir film bu bu konuyla alakalı bir cinayet işlenmişti.etkilenmekten çok üzülmekten korup izleyemediğim film...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten gerçeği yansıttığı için bir o kadar etkileyici diye düşünüyorum.Üzülmemek de elde değil.

      Sil