23.10.12

Her boka maydanoz olmak.


Babamın 40 kez arayıp "otogara gittin mi? Nasıl gideceksin? 1 saat önceden git! Aman durak taksisine bin! gibi cümlelerinden sonra sinirlenip bir saat önce otogara gittim.yaylana yaylana Kamilkoç tarafına geçtim.Boş yeri bulup oturdum.

Kulağımda müziğim,elimde telefonum takılıyorum.Karşıdaki kadın bana doğru gelip Lavaboya gideceğimde şu bavul kalsın burada diye bıraktı.Ben kem küm edip tamam dememle kadın gitti.Arkasından baktım ne iş acaba diye gayet ağır ve sakince gitti.

5 dakika oldu kadın yok.Bavula baktım kilitli.Hangi akla bana güvendi diye düşünüp duruyorum.
10 dakıka oldu yine yok.Tırsmaya başladım.
15. dakikada artık emindim o çantada ya bomba var,ya ceset.Çantayı şöyle iki ittirdim nasıl ağır anlatamam.Artık emindim ya bomba ya ceset.Sürekli arkaya bakıyorum kadın yok.Sıkılmaya başladım.
Diyorum ki kalk git dışarıda bekle otobusü sonra diyorum lan ya bomba varsa ben gittikten sonra o bomba patlarsa ben bu vicdan azabıyla nasıl yaşarım?

Tabi vicdan azabı iyi hoşta güvenliği de ayaklandırmak istemiyorum.Ben o otobuse binip gidemezsem babam beni öldürür.
25. dakikada kalktım gittim güvenliğe güya sakinim.
"Bakar mısınız bir bayan az önce bavulunu şurada bıraktı tam 25 dakikadır gelmedi benimde otobusum geldi buraya bırakabilir miyim?" dememle bir güvenlikçi kadın varmış

Nerde,? Kim? falan soruları eşliğinde nerdeyse koşarak erkek güvenlikçiye gitti.Kadının biri valiz bırakmış demesiyle adamda telaşlandı.Adam önde ben arkada gidiyoruz.
İyice korkmaya başladım.Herkes bir panikledi.Arkadaki güvenlikçiler her an üzerimize atılacakmış gibi bekliyor.
Tuvalete gideceğim diye bıraktı.25 dakika oldu.Mavi eşarplıydı falan diye saydırıyorum.Hem kendimi hem güvenlikçiyi sakinleştirmeye çalışıyorum.Tam çantanın yanına gittik hoop kadın geldi.


Tuvalette boyundan büyük sıçtın heralde! diyemedim.
Ah o güvenlikçi orda olmasaydı sıçacaktım ağzına!

Güvenlikçide kadına biraz sert çıktı ulu orta bırakmayın bilmem ne kimseye güvenmeyin diye.
Hayır birde salak bizden bir iki adım önce gitti orda oturan kıza dert yanıyor ben çantamı burdakı kıza bırakmıştım gitmiş falan diye..Tam dayaklıktıda dua etsin hakikaten otobüsüm gelmişti.Hiç yorum dahi yapmadan otobusum geldi diyerek olay mahalinden uzaklaştım.

5 yorum:

  1. Aynı olay ben de öğrenciyken başıma gelmişti. Ama o zamanlar güvenlik kaygısı yoktu. Arabam kalkar kalkmaz valizi oracıkta bıraktım gittim. Bişeycikler olmamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla artık güvenlik kaygısından da öte birşeyler var.Birkaç sene önce olsa o kadın gelene kadar sakince bekleyebilirdim ama bugün 20 dakıkada etiketi yapıştırdım.

      Sil
  2. Off off o gerilimde çok fenadır hani :D

    YanıtlaSil