7.11.13

Benim Dünyam Behzat Ç.

Baktım vizelerden bana ekmek çıkmayacak kendimi sinemaya attım.Elimde patlamış mısırım salon salon gezmeye başladım.

Tüm herkesin eleştirmekten sıkılmadığı Benim Dünyam filmi ilk durağımdı.Ben filmin uyarlandığı Black filmini izlemiş biri olarak gittim. Black filmi için sadece izledim de demeyeyim baya baya sevmiştim.Hintlerin danslarının olmadığı her şey güzel zaten.
Neyse efendim filmi çok sert eleştirenler olduğu gibi ayılıp bayılanlar da var.Ben bunların ortasındayım.  Film güzeldi.Ev arkadaşım ağlamaktan helak oldu. :)
Ayça Bingöl şahaneydi ve Beren'den beklenmeyen bir performans vardı.Yani severim kendisini de bu işin altından kalkamayacağını düşünüyordum.Beni yanılttı.
Film gerçekten güzel olmuş bu kadar sert eleştiriyi hak ettiklerini düşünmüyorum.Uyarlama kısmına takılanları da anlamıyorum çalmak yerine uyarladılar neyin dırdırını yapıyorsunuz? 
Kısaca ağır bir dramdır keyifli bir anınızda gitmeyin biraz da duygusal bir yapınız varsa hele gitmeyin.Ya da yanınıza bir kutu peçete alın öyle gidin.

Behzat Ç. candır gerisi heyecandır.
Benim Dünyam'da bir damla göz yaşı dökmedim.Tabi onda dökmedim ama Erdal Beşikçioğlu zaafım ve sevgilimden ayrılma günümde bu filme gidişimle açıkcası ağlamayı bekledim.Neyse ki ağlatacak sahne yoktu aksine bol bol güldüm.
Gerçekten kahkahalarla güldüm.Salon da boştu zaten güzelce eğlenerek izledim.
Behzat Ç. izlemeyenler için bile tavsiye edebilirim.
Beklediğime değdi.Her saniyesi her dakikasını zevkle izledim.Zaten amirimi özlemişim ne kadar beğenmeyebilirim?
Sadece Serenay için daha fazla sahne ve replik umudum vardı.O konuda bir hayal kırıklığı yaşadım ama Ercüment bile pek ön planda değildi.
Ayrıca sabırsızlıkla devam filmini bekliyorum. ^_^

2 yorum:

  1. Benim Dünyamı ben de beğendim , eleştriye lüzum yok fakat Behzat amirime var , ben behzat amiri bile zor gördüm filmde ve oldukça da kısaydı...Daha fazlasını istiyoruz , daha sık mı çeker , daha uzun mu bilemem ama tadı damağımda kaldı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet aynı durumu ben de düşündüm. Özlem gidermek için zaman olmadı nerdeyse ama genel olarak oyunculara eş paylaşım yapılmamıştı? Serenay en basiti baya süs bebeği modelindeydi :)

      Sil