23.11.15

Kezban'ın Olayım Sev Beni



Ben ne lise de aşklar edindim. Ne de genel olarak hayatımda öyle sürekli sevgililerim oldu. En uzun ilişkimi üniversitenin ikinci senesinde yaşadım ve üç ay sürmüştü. Hayatıma girmeye çalışan ama olmayan adamlar ve bu üç aylık uzun ilişkimi yaşadığım adama sorarsanız ben normal bir kız değilim.

Kıskanmam. Tamamen gurur'dan oluşurum. Yüksek sesli her tartışmayı dalgaya çeviririm. Çünkü bağırarak tartışmak bana saçma gelir. Yıllarca ailemin kavgasını gürültüsünü çekmişim. Sevmiyorum. Sürekli mesajlaşmaktan hoşlanmam. Telefonda saatlerce konuşmayı bırakın, on dakika konuşmak bile beni en derin kuyulara atıyor gibi hissediyorum.

Maç izliyorsam 'Mesaj atma' derim. Arkadaşlarıyla mı eğlenecek 'Tamam' derim. Yakın gördüğü kız arkadaşı olabilir. Bunu sorun etmem. Aile ile tanışma mevzularına girince kusarım. Evlilik muhabbetinden nefret ederim.

Bir de bazen sevdiğim bazen sevmediğim bir huyum var. Herşeyi dalgaya çeviririm. Karşımda kimse bunalım takılamaz. Eğlenir. Bunu arkadaşlarım sevse de hayatıma giren adamlar sevmiyor. Trip atsam günlerce uğraştırsam daha mutlu olacaklar...

Ben böyle olunca ilişkide ki 'odun' sensin damgası yiyorum.
Trip atan, kıskanan kızlara ise bu insanlar 'kezban' damgası yapıştırıyor.

En son bir hoşlantılık beyden 'Sen ne biçim kızsın ya!' diye bir uyarı yedim ve ben de dedim ki bu yeni ilişkimde kezban olayım.

"O gömleği giyme, çünkü yakışıyor" dedim. "Dekolte giymenden hoşlanmam" dedi. Beni kalbimden vurdu. Çünkü ben asla yakası kapalı giyemem. Kışın en soğuğunda bile o kazak V yaka olacak. O boğazlı güzel kazaklar benim için uzaktan güzel...

"Neden bana haber vermedin?"
dedim. "Kahvaltıya gitmişsin keşke yazsaydın." olarak geri döndü.

"Bu gömlekler sana yakışıyor giymesen mi?" dedim. "Biz bir ara sana da alışveriş yapalım." cümlesiyle bana döndü.

"Kim?" diye sordum yanımda mesaj alınca ve dün gece en son telefonumu çıkarıp tüm whatsap konuşmalarımı içeriğine bakmadan gezdi. Bu yaptığına tepki versem suçlu durumuna düşeceğim. Ben ki "Aldatırsa kendi bileceği iş ben kısıtlasam aldatmayacak mı?" diyen insanım. Sen ne hakla benim telefonumu karıştırırsın. Bir de daha bir hafta olmamış. Ne bu haller?

Hayır kezban dedikleri buysa ben bunu da sevmedim.

"Kezbanın olayım, sev beni" modundan "Ben ilişkide ki odun olabilir miyim?" moduna geçiş yaptım.

Ben soğuk ve umursamaz hallerimle sevilmeyeceksem, sevilmeyeyim. Napayım olmuyor. Yirmi üç yıllık odunu yontarak klasik bir kadın haline getiremiyorum. Zaten açıkcası istemiyorum.Yani diğer türlü kadın olmayı da denedim ve istemediğime karar verdim.

Deliler gibi trip atayım, kıskançlık duygumla beynini dağıtayım, ne giydi ne yaptı kimle konuştu karıştırayım.. Bunları yapamıyorum. Ben geniş ya da rahat değilim. Ben bir kadınım ve gururdan oluşan bir kadınım. Bu amaçsız duyguların peşinden giderek paranoyak bir hale girmeyi kendime yediremiyorum.

8 yorum:

  1. Yok yok kimse hesapsız bir ilişki yaşayamıyor. Sürekli bir kimle nerede ne yapıyor diye düşünmeler senin hoşlanmadığın bir durumdaysa hemen müdahale etmeler trip atmalar yazınca bile içim şişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla benim bile içim şişti. Hayaller ve hayatlar durumundayım :)

      Sil
  2. Nekadar ilginc, sira disi bir kisiligin ve saglam, kendine güvenen bir durusun var.... ben erkek olsam bayilirim böyle bir kiza, ama gel de bu erkekleri anla kardesim! Bosver... sen hic degisme, onlar kaybeder:)


    "Bu da kim ... nerden bulmus beni acaba" gibi seyler gecerse icinden eger (ki benim gecer bu gibi durumlarda ve keske benim blogumu nasil buldugunu yazsa derim de...) :)
    dark_blue'nun blogunda, blog listesinde gördüm tesadüfen ve merak edip geldim.
    Yazilarini okuyup hosuma gidince de bir yorum birakmadan gitmek istemedim.

    Olay budur yani:)

    Selamlar
    Ayse



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendine güven midir? Bilmiyorum. Benim yapım böyle diyere geçiyorum. Erkekleri anlamak, atomu parçalamaktan zor diye düşünüyorum. Ben ters doğmuşum zaten normal hareketler pek beklemiyorum kendimden :) Beni bu halimle de kabullenmiyorlar. Diğer hallere de hemen 'kezban' etiketi yapıştırıyorlar.

      Blogumu bulmuş ayrıca yorum yapmış olmanıza sevindim :)

      Sil
  3. Gurur da olsun ya. :) Yeni keşfettim burayı! :)

    Benim de kitabım çıkıyor yarın! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurur da olmazsa olmuyor ki zaten ben, ben olmuyorum :)

      Sil
  4. Olması gereken bu bence ama toplum özellikle erkekler buna alışık değil. Kendin olmak en güzeli . Başkası için değişemezsin, değişmiş gibi yapabilirsin o da bir yerde patlar:) Seni olduğun gibi kabul edecek birisi vardır elbet. Ya da yoksada yoktur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olması gereken buysa neden olmuyor? Yani neden adamlarla olduramıyoruz? Kimsenin varlığını aramıyorum ama başlangıçta farklarım güzel geliyor tam hayatıma giriyorlar sonra tüm bu karakterim farklı geliyor ve sonuç yine ayrılık. Yine de bu bana kendimi değiştirmem için sebep değil tabi :)

      Sil