18.1.16

Kardeşim Benim


15 Ocak 2016
İMDb: 6,7
Fragmanı ile beklentimi üst seviyeye getirdiler. Dramın ve mizahın harmanlandığı şahane bir film diye düşündüm. Sınav haftası falan dinlemeyip, koşa koşa filme gittim. Tabi ki kadrosu da açıkcası beni tavladı diyebilirim.

Aslı Enver'i çok severim. Hatta bayılırım ama filmde nedense aktif olmayışını sevemedim. Yani olmasa da olur diyebileceğim bir karakter ile karşılaştım. Varlığını hissedemedim. Muhteşem oyunculuk yeteneğine sahip bir isimin varlığını hissedemedim. Film için sadece adı kullanılmış gibi...

Murat Boz ise kesinlikle Hadi İnşallah fiyaskosundan sonra bir kademe atlamış. Zaten kendi gibiydi ve bu tatlı hallerini çok sevdim. İki kardeşin sahnelerindeki o tatlı anlarını sevdim. Samimiyet akıyordu. Lakin Ozan karakterinin sinirlendiği bir sahne var. Hatta o sahne fragmanda da yer alıyor ki o sahne berbattı. Keşke biraz üzerine çalışsalarmış, dedim. Çok yapay ve yavan geldi.

Burak Özçivit, bu rolle acayip bir havaya girmiş. Çok beğendim. Hiçbir sahne de gözüme batan bir hareketi olmadı. Aslı ile güzel uyumları vardı lakin bu çifte doyacak kadar bir süre olmadı. Anlamsız bir aceleye getirilmişlik hissettim.

İki kardeşin o fragmandada bulunan düğün sahnesi çok eğlenceliydi. Onların dışında da eğlendiğim kısımlar fazlaydı. İki kardeşin tatlı anları mesela fazlaca samimiydi. İki kardeş de maşallah birbirinden harika...

Filmde beklediğim olmadı. Beklentilerimi kesinlikle karşılamadı. Dram ve mizah karışımı? Hayır. Güldüm, eğlendim ama ağır sahnelerin hiçbirinde o duyguyu hissedemedim. Tüm filmde bu duygunun yavanlığı var. Üzüntü ya da aralarındaki kırgınlığı hissedemedim. Üstelik öyle berbat bir halde gittim ki biraz seyirciye o duyguyu verebilselerdi kesinlikle etkilenecektim. Ama olmadı. Yüzeysel ve detaycılıktan uzak bir film olmuş. Replikler, duygular, sahneler aceleye getirilmişlik hissettirdi.

Velhasıl Kelam; 
Beklentimi karşılamadı ama eğlendiğim yerler de oldu. Sıkılmadan izledim. Eğer vaktiniz varsa biraz kafanızı dağıtmak istiyorsanız, kaçırmayın ama çok da beklentiye girmeyin.

2 yorum:

  1. Bende bu filmin iyi olmayacağını düşünmüştüm. İyi ki de gitmemişim o zaman :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat Boz, yeni adapte oluyor ama Burak ve Aslı ile beklentilerim çok fazlasıydı. Bir de o kadar tanıtım falan olunca insan güvenmediği projeyi bu kadar abartmaz herhalde diye düşünmüştüm. Ama abartmışlar :)

      Sil