10.2.16

o tarkan buraya gelecek!!!


Sabah kalkıyorum ve Müge ablanın sesi eşliğinde kahvaltımı ediyorum. Kendisi baya uzun program yaptığı için günün büyük bir kısmını kendisine heba ediyorum. Kim kimi öldürmüş? Bu sefer Müge Anlı kime bağırıyor falan derken kahvaltı bitiyor. En çok biplenen küfürleri tahmin etmekle zamanım geçiyor.

Çayımı tazeleyip salona geçiyorum. Alıyorum elime bir kitap aynı zamanda annemin izlediği programlar da kulağıma hafiften dokunuyor. Arada tahammül edemiyorum sinirle söyleniyorum. Ben de biliyorum kalkıp içeriye gitmeyi ama bu sefer de annemin beş dakika da bir gelip "Zaten yanımıza kitap okumaya geldin." tarzındaki duygu sömürülerine maruz kalıyorum. Tabi bu halleri beni daha çok sinirlendirdiği için salonda kadın programları eşliğinde oturmak daha az yıpratıcı oluyor.

Önceliğimiz Seda ablamızın programı tabiki! Gönlümüzün sultanı kendimi bildim bileli ailemizin ablasıdır. Şaka! Pek sevilmez ama boşluktan mıdır nedir izlenir. Yanında portakal ağacı gibi duran adamın adını hatırlayamadım. Neyse zaten önemsiz, önemli olsaydı arada bir konuşurdu diye düşünüyorum. Buradan Seda Abla'ya sesleniyorum şu Emrah tüm locayı elden geçirmeden evlendir artık!

Aradaki geçiş dizileri ya da türk filmlerini es geçiyorum. Büyük ihtimalle o aralar kitabıma kapılmış oluyorum. Kısmetse Olur isimli programı da es geçiyorum çünkü onlara kuracak tek bir cümlem yok.

Vee! Gerçekten ailemizin tatlısı Esra Erol ekranda göründüğü an kitleniyor bizim ev. Anneme sorsan izlemez ve bilmez. Çünkü ya karşısında birşeyler okur ya da el işi yapar ama nedense o açık olur. İki dakika Nurella izleyeyim derim açarım TV8'i hoop ordan "Ne buluyorsun şu programda!" diye bir laf tam kalbime saplanır.

Ya kadın! Bırak da azıcık ne giymeyeceğimi öğreneyim! Esra ablada ne öğreniyoruz? Bunu söyleyen insan da moda ile alakası olmayan biri ama neyse orayı karıştırmayalım.

Esra Abla'yı izlerken kitap okumak bir işkence çünkü ekrandaki o insanların cümleleri kafamın içinde yankılanıyor. Sosyal Medya da patlama yaratan bir abla var adı Nevruz. Abla diyorum inşallah kızmaz. Kızımızın özgüveni tamam. Tarkan'ı istiyor ve bekliyor. Bir de diyor ki neden sanat camiasına bizden biri girmesin? Haklısın ablacım da siz kimdiniz? Çıkaramadım.

Dönüp kitabıma odaklanayım diyorum ama o öyle kolay değil!

Abla diyor ki; Nişantaşı, Moda, Cihangir gibi semtlerden taliplerimi bekliyorum. Ağzınız bir karış açık bakakalıyorsunuz. Loca bu duruma tepki gösterince de o kadar saçma sapan cümleler kuruyor ki kafamı gerçekten duvara vurup nar gibi parçalamak istiyorum. Gerçekten bir kere internetten açıp izleyin ve ne demek istediğimi anlayın.

Oraya gelen katılımcılar da özellikle beni kıl eden de zaten konuşamıyor olmaları! Esra abla sen öyle garip garip bakıyorsun bir de bizi düşün! Meryem Uzerli çıksa kendini daha çok ifade eder. Türk halkı Türkçeyi unutmuş bizim haberimiz yok galiba...

Nevruz'a ne sorsalar kız cevap veriyor. Lakin ben hiçbirşey anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum. Lan yoksa ben mi Türkçe bilmiyorum?
Ya biz ne zaman derdimizi anlatamayacak kadar zavallı bir hale girdik?
Ekranlarda neden böyle konuşamayan insanlar var?

Bir hafta aksatmadan bu programları izleseniz konuştuğunuz dili unutursunuz. İvana Sert bile sizden daha iyi ifade ediyor kendini lan! diye bağırasım geliyor. Nevruz'u dinleyeceğime İvana Hanımcığımın o kırık kelimelerini bile seve seve dinlerim. Kadın yarım yamalak eksik konuşuyor ama anlıyorsunuz.

Velhasıl kelam, Esra abla eğer ünlülerin camiasına bizden birisi girecekse o benim! Kıvanç Tatlıtuğ'a talibim. Ev, araba istemiyorum. O olmazsa Barış Arduç, o da olmaz ise Burak Özçivit...

4 yorum:

  1. O kadar içeriği boş programı halka dayatırlarsa olacağı budur. Ayrıca sen de pek alçak dallara konmuyorsun hanii :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nevruz, Tarkan'ı isteyince benim de gözüm açıldı :))

      Sil
  2. Ben senden daha beter durumdayım. Üstelik bunları kendim oturup izliyorum. Önce kahvaltı eşliğinde müge anlı sonra gelin evi sonra unutma beni ve zuhal topal. elime örgümü de alıyorum ohh mis. Kim der ki benim için 22 yaşında hukuk öğrencisi :D
    Ama gerçekten özellikle konuşamayan acayip acayip tipleri seçtiklerini düşünüyorum. Bir tanesi takla atıyor stüdyonun ortasında biri badminton oynuyor biri konuşuyor ama iki kelime bir araya gelince anlamsız bir cümle oluyor daha neler neler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo sen baya iyiymişsin :D

      Ya aslında ciddiye almadan izleyen biri için değişik tecrübeler oluyor. Yani o insanları gözlemlemeyi seviyorum. Lakin bir yerden sonra dediğin gibi insanın garibine giden tavırları itici gelmeye başlıyor. Bir de konuşmalara takılan biriyim ben terliyorum onlar öyle oldukça...

      Sil