14.8.15

Çok Erken Seçim


Standart bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 07.Haziram.2015'den beri sayısız kere "koalisyon" kelimesini duymuştur. Sandıklardan yıllar sonra düzeni bozacak bir sonuç çıkınca haliyle yine çileyi vatandaş çekti. Aylardır kafamızı koalisyon kelimesiyle ütülediler. Bir de sonun da koalisyon yapmış olsalar, içim yanmayacak. Yapmayacağı şeyleri bu kadar çok konuşan bir biz varız sanırım.

Bu koalisyon muhabbetinin başladığı ilk gün daha erken seçim türküsü ötmeye başlamıştı. Ama insanlara uzak geliyordu. Her kafadan bir ses ve bir koalisyon fikri çıkarken bu işin içindekiler uzun zamandır yine bizi oyaladı. Sonuç: Sıfır.

Şimdi de her yerde erken seçim muhabbeti dönüyor. Başlangıç noktaları ne olursa olsun sonunda yine hüsrana uğrayan halk oluyor. Şimdi yıl ortasında tüm herkes tek tek gidip yine oy sandığının başında bulacak kendini. Sonra bakacak acaba kötünün iyisi hangisi? Verecek birine oyunu. Bir dolu insan da oy vermeye üşenecek. En başta üniversite de okuyan insanlar bu durumu işkence olarak görüp oy vermeye gitmeyecek.

Bu seçim muhabbetiyle çekeceğimiz gürültü de seçim sürecinin ayrı bir sorunu olacak. Yine sokaklarda arabalar yüksek sesli şarkılarıyla dolanırken bizi uykumuzdan edecekler. Huzur kalmayacak. Birbirlerine gittikleri şehirlerden sataşanlar? Onları da al baştan yine televizyonu açamayacağız. Aslında bu durumda bant yayını yapabilirler.

Erken seçim, fazla erken oldu. O kadar erken oldu ki bir kadın olarak o zamana kadar hazırlanabileceğimi pek sanmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder