13.8.16

Sıla'nın Askerleriyiz!


15 Temmuz'dan beri etrafımızda garip durumlar vuku bulmaya başladı. Otuzuna bile gelmemiş insanlar olarak bir 'darbe girişimi' bile görmüş olduk. Şanslıymışız da sadece giriştikleri ile kaldılar. Tabi ortada o kadar çok masum insanın canı vardı ki bu da ne kadar şanslıyız diye düşündürür. O gece İstanbul Boğazından olaylar çıkmadan yarım saat önce geçen biri olarak amacım hala pek dillendirmek istemediğim o günleri anmak değil. Ne korkumu ne de "darbe" kelimesinin midemi bulandırdığına değinmeyeceğim.

O geceden beri bir olduk falan diyoruz ya bir olduk da işin içine fazlasıyla garip bir "linç" sevdası eklendi. Sosyal Medya özellikle bu linç sevdamıza çokca vasıta olmaya başladı. Darbe destekleyenleri linç etmek ya da şikayet edenlerden bahsetmiyorum. Açıkcası darbeyi destekleyen hiçbir insana sempati besleyemem.

Ama bir kesim var, bu kesim daha siz yazar yazmaz üzerinize saldırmaya başlıyor. "Darbeyi desteklemiyorum." diyorsun bunu da anlamıyorlar. Çünkü ilk yazdığınıza odaklanmış durumdalar. Bir de ilk mesajda ironi ya da gizli özne falan kullanmışsanız eyvahlar olsun! Mesajınız anlaşılana kadar hain ilan ediliyorsunuz.

Sıla Gençoğlu benim için bu ülkedeki kusursuz insanlardan biridir. Sesi, güzelliği, fiziği, zekası, tavırları ve mimikleri, samimiyeti işte tatlılığı ne bileyim senelerdir bu kadının kusuru var mı diye düşünürüm. Sıla, benim için aklı başında güzel ve başarılı bir kadındır. Hani şarkı söylerken önce sesiyle sizi etki altına alır da sonradan siz güzelliğine bakarsınız.

Demokrasi ve Şehitler Mitingi için bir açıklama yapmış ve "Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum” demiş.
Bu açıklama ile de birkaç gündür kadına sosyal medyada yağan nefret söylemlerini herkes takip ediyordur. Defalarca şu cümleyi okusam bu kadından nefret edemem. Açık ve seçik bir şekilde "Darbeye karşıyım," demiş. "Şov" kelimesinin üzerine yazılan yorumları da okudum ama nedense benim ilk aklıma gelen sadece oraya selfie çekinmek için giden ünlüler gelmişti. Ya ben çok safım? Ya da linçseverler okuyor ama anlamıyor.

Mesela bu durumu popülerlik için kullanan ünlüler, yalakalık yapmak için gelen ünlüler...
"Darbe bastırıldı," denilene kadar tepkisiz kalıp sonrasında vatansever kesilen ünlüler...

Gezi'deki tehlikeye rağmen ölümü göze alıp sokağa çıkan, 15 Temmuz gecesi sıcacık evlerinde tepkisiz oturan ünlüler... (Ben de Gezi'yi destekleyenlerdenim.) 

Bu maddeleri liste yapar, listeden de bir kitap çıkarabilirim. Üç harfli kısacık bir ŞOV kelimesinin ardına ciltlerce kitap yazabilirim. Ve bunların her birine yukarıda saydığım ve sayabileceğim ünlü arkadaşları ekleyebilirim.

Tüm bu şov yapan ünlülerin arasında ise Sıla gibi ne düşündüğünü açıkça dillendirip, sözünün arkasında duran bir kadının işi olmazdı. Hatta sevdiğim ünlüleri bile orada gördüğümde hafiften bir şüpheye düştüm. Selfie çektin aferin sana orada olup vatansever oldun. Keşke o şov yapan güzelim insanlardan bir tanesini canlarını kaybeden vatandaşlarla beraber sokakta görebilseydik. Yine el ele barikat kurabilselerdi.

Neyse Sıla'cım. Az şekerli bir kahve yap sen, azıcık dinlen ve hala yanında olup seni seven insanları sesinden mahrum etme...


6 yorum:

  1. Velevki karşıtı değil de yandaşı olduğunu söyledi. Ne çıkar bundan? Demokratik (!) bir ülke değil miyiz? Alt tarafı fikrini paylaştı diyip geçilemez mi? Popüler olana sevdalı olmayı bıraktığımızda ki gidişat çok zor hatta imkansız olduğunu gözümüze sokuyor, işte o zaman fikirlerede saygı duymayı öğrenebiliriz. Yoksa o gün kimin elindeyse ipler onun peşinden gitmeye mahkumuz. Anca gider selfie çeker, nasıl da maymun olduğumuzun farkına varamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demokratik bir ülkeyiz ya da öyle zannediyoruz. Bu kilolu olup da 'İri kemikliyim aslında zayıfım.' demek gibi bir şey. Demokratiğiz. Saygı ise bence hiç öğrenemeyeceğimiz bir kelime... Varlığı konusunda bile kaygılanmaya başladım.

      Sil
  2. Bir kaç gündür üzülerek takip ediyorum Sıla ya yapılanları. HeM Sıla nin haksızlığa uğradığına üzülüyorum hem de farklı fikirlere tahammülsuz bir toplum olmamıza . Umarım geçiçi bir dönem olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahammülsüz olmamız bence bizim toplumsal sorunumuz. 'Demokrasi' kelimesinin altında bile saygısızlığımızı koruyoruz.

      Sil
  3. Bir kaç gündür üzülerek takip ediyorum Sıla ya yapılanları. HeM Sıla nin haksızlığa uğradığına üzülüyorum hem de farklı fikirlere tahammülsuz bir toplum olmamıza . Umarım geçiçi bir dönem olur

    YanıtlaSil